pro_jones house comp_ozeaneum stralsund :/archive
pro_raward house comp_H0223 faller -
pro_donut house comp_picknickers pro_burbach house
pro_ottilinger comp_tb berlin -
pro_taunusblick comp_branding dubai -
pro_lumen studios comp_australia house -
pro_leiminger comp_container home -
pro_robodome comp_bauhaus museum d -
- comp_museum des 20. jhd int_apartment cooper
- - -
- - -
int_fns apartments inst_trivet fields -
int_restaurant visavis inst_hoeren -
int_schirncafe inst_cloud -
- inst_light bridges -
- - inst_stadtlandfluss
cs_fsv stadion xs_collection inst_kaufhaut
kaufhaut_installation at luminale `04
pro 2005/05 - 2008/02 extension and restauration of a house from the 50th, in the golden ground
material exposed concrete, oak, coated steel, linoleum, zink
client katja & brian jones
engineers bollinger-grohmann, ffm
01 04

‘kaufhaut’ is a shopping skin bared at the prominent shopping strip in Frankfurt. The project is a light projection developed with a media projection office (skudi-optix). It simulates an opening and detailing of the façade, allowing an x-ray view of the habits of consumption.

(Galeria_undercover), Frankfurt Main, Luminale 2004, Light Installation Shopping Mall. The 3 nights projection was sponsored by Galeria Kaufhof.

Team: reinhardt_jung, Florian Neumann, Skudi-Optix (Berlin).